הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום החדשות שלנו
כנס: מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?

רק 15% מהכותבים בוויקיפדיה הן נשים. המטרה: לעלות את מספר הכותבות בוויקיפדיה ל-25% עד 2015.  אקדמיית ויקיפדיה ישראל החמישית תתקיים ביום ראשון, 2 ביוני 2013, תחת הכותרת: ''מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?''
כתבות נוספות
* פרס 'רוטשילד לחינוך'
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

עדי קול סוגרת פערים בידע

פרס יושב ראש הכנסת יוענק לד"ר עדי קול על תוכנית "אוניברסיטה בעם", אותה יוזמה ומוביל הפותחת את ההשכלה האקדמית בישראל בפני משפחות מצוקה, אוכלוסיות חלשות וקשי-יום. אישה אחת שהחליטה להפוך את הידע והמידע לנחלת כולם
מאת: יהודית שחר
08/01/2012

ד"ר עדי קול הגתה, יזמה, הקימה ועומדת בראש התוכנית "אוניברסיטה בעם" באוניברסיטת ת"א. המשתתפים בתכנית הם מבוגרים וצעירים, המופנים לתוכנית על-ידי רשויות הרווחה, וביניהם נשים נפגעות אלימות ותקיפה מינית, אסירים משוחררים בשיקום, נוער מנותק ונוער שהורשע בפלילים – וכולם לומדים בתוכנית-מבוא שתאפשר להם להתקבל ללימודים אקדמיים. התוכנית פותחת את שערי האוניברסיטאות בישראל בפני אוכלוסיות נזקקות ומאפשרות להן לרכוש ידע חיוני ושימושי בתחומים שונים, מתוך אמונה כי ידע הוא כוח הצריך להיות שייך לכולם. למרות שהיא עצמה אשכנזייה, משכילה מ"בית טוב" ובעלת תארים אקדמאים בהצטיינות – היא בחרה להשקיע את מאמציה דווקא אצל מי שהמר עליהם גורלם.

קול הדגישה כי התוכנית קמה על רקע מציאות עגומה של "פערי המידע" בחברה הישראלית: ידע חיוני רב המרוכז בידי שכבות אוכלוסיה מסוימות הופך שכבות אחרות, שאינן נחשפות לידע זה, לתלויות ונזקקות ובכך פוגע באיכות חייהן ומותיר אותן בשולי החברה. המשתתפים בתכנית "אוניברסיטה בעם" הם מבוגרים וצעירים כאחד, המופנים לתוכנית על-ידי רשויות הרווחה, המגיעים לקמפוס האוניברסיטה אחת לשבוע בשעות הערב ולוקחים חלק בקורסי מבוא מיוחדים אשר הותאמו עבורם וניתנים על-ידי סטודנטים מן המניין. התוכנית מספקת להם הסעות מאורגנות וארוחת ערב, וכן מחברות, ספרים ועזרי לימוד. וכל זאת בעלות סמלית עבורם.

התוכנית פונה לאוכלוסיות שלולא התוכנית לא היו מגיעות לרכוש השכלה כלשהי. מדובר במבוגרים ובבני נוער שנפלטו ממסגרות חינוכיות וסובלים מפערי ידע גדולים בתחומים רבים. התוכנית מעניקה להם ידע חיוני ובסיסי בתחומי המשפט, הרפואה, הכלכלה, פסיכולוגיה, תקשורת ועוד. במטרה לאפשר להם התמודדות טובה יותר בחיי היום-יום. ובעיקר היא מבקשת להחזיר לתלמידים את הסקרנות וחדוות הלימוד ולהעניק להם את הרצון והכלים להמשיך ללמוד ולהתפתח.

כך למשל, בקורס מבוא למשפט הם לומדים על רשויות המדינה וכיצד להתמודד מולן, ועל הזכויות והחובות שלהם כאזרחים. בקורס מבוא לרפואה הם לומדים על רפואה מונעת, תזונה נכונה, וכן גילוי מוקדם וטיפול במחלות שונות ונפוצות. בקורס מבוא למינהל עסקים עם לומדים להכיר את מנגנוני השוק ואת מרכיבי המשק הישראלי, הבנקים ועבודתם, צרכנות נבונה, תקציב משפחתי ועוד. ידע זה לא ניתן לאוכלוסיות אלה על ידי אף גורם אחר בישראל.

התוכנית היא יוזמה מקורית וחדשנית אשר אין כמוה בעולם, והיא פועלת זו השנה השישית בין כתלי אוניברסיטת ת"א. עם סיום לימודי הדוקטורט שלה במשפטים בארה"ב, שבה

לישראל ד"ר עדי קול, אז בת 29, והחליטה להקדיש את כל זמנה ומרצה לבניית התוכנית ולפיתוחה. היא גייסה את התקציב הנדרש והחלה במסע ארוך לגיוס המשתתפים מבין מוסדות שונים, מרכזים טיפוליים וקהילתיים בשכונות מצוקה.

וכך, לבדה, וללא כל תמיכה מוסדית, הצליחה ד"ר קול לפתוח ב-2005 את שנת הלימודים הראשונה עם כ-200 תלמידים ו-16 סטודנטים מנחים. כיום משתתפים בתוכנית כאלף תלמידים וכ-40 סטודנטים מנחים. צוות התוכנית כולל כ-12 עובדים ותקציבה השנתי הוא כשני מיליון שקלים אשר כולו מגוייס ומנוהל ע"י ד"ר קול.
בראשית שנת הלימודים היוצאת הקימה ד"ר קול סניף נוסף של התוכנית באונ' בן-גוריון בנגב, ובו כבר לומדים מעל 250 תלמידים. בכך הוכיחה כי המודל שבנתה, הזוכה להצלחה עצומה הן בקרב המשתתפים והן בקרב הגורמים המטפלים והמלווים, ניתן ליישום בכל אוניברסיטה בישראל. וכך,  מבקשת ד"ר קול לפתוח סניפים נוספים באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת חיפה, איתן היא כבר מנהלת מגעים מתקדמים.

ד"ר קול, צעירה ונמרצת, בחרה לוותר על קריירה אקדמית בתחום המשפט, ולהשקיע את כל כישוריה כדי להוביל שינוי משמעותי בחברה הישראלית. תלמידיה מעידים כי היא שינתה את חייהם, גרמה להם להכיר בערכם ולהרגיש שוב חלק מהחברה. עצם הכניסה בשערי האוניברסיטה והמפגש הבלתי-אמצעי עם הסטודנטים, היא עבורם הישג עצום המטשטש ומצמצם את הפערים הגדולים.

ועדת הפרס מעניקה את פרס יו"ר הכנסת לד"ר קול במטרה להביע הוקרה והערכה עמוקים לפעילותה עד כה, ובמיוחד במטרה לעודד אותה לפתח ולהרחיב את התוכנית. מתן הפרס הוא קריאה לראשי המוסדות האקדמיים בישראל לפתוח את שעריהם "לאוניברסיטה בעם", ולכל הגורמים האחרים הקשורים בקבוצות המשתתפים הרלבנטיות להרחיב את תמיכתם וסיועם לתוכנית. "אוניברסיטה בעם" היא ברכה גדולה לחברה הישראלית וממלאת אותנו בגאווה.
יושב ראש הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין מדגיש כי "הפרס מבליט את הפעילות הציבורית של המתנדבים בעם הנותנים כתף למערכת הממשלתית, והולכים לפני המחנה. הפרס הוא אות לאותם אלו שלבם נתון כל העת לחסרי הישע שבקרבנו".

הקרן, ממנה מוענק פרס יושב ראש הכנסת לאיכות החיים, הוקמה לפני 23 שנה, במטרה "לטפח ולעודד שיפור איכות החיים בארץ, ונועדה להמריץ פעילות שתורמת בפועל לתיקון איכות חיינו בארץ", והשנה התמקדה הקרן בפעילויות לגישור וסובלנות ולצמצום הפערים בחברה.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
את מי שאת את מי שאת
הואגינה שוברת טאבו הואגינה שוברת טאבו
עדי קול סוגרת פערים בידע עדי קול סוגרת פערים בידע
אין גירושין ללא גישור מקדים אין גירושין ללא גישור מקדים
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים