החגים המאוחרים הביאו לכך שתקופת מסיק הזיתים חופפת כמעט לחלוטין את חודש החגים. זו הזדמנות מצוינת להנות מחוויה חקלאית אמיתית.
החווה החקלאית - תיירותית בל עפרי בקדמת צבי שברמת הגולן עורכת בחודש המסיק שפע של סדנאות וחוויות לכל המשפחה, שתאפשר לבני הדור הצעיר וגם למבוגרים לחוות את דרך הכנת שמן הזית בעבר.
החווה בנויה בסגנון בנייה יחודי של כפר תלמודי, שכולל כרם ענבי שירז, גת משוחזרת, מתחם של בית בד ליד שורות עצי זית הנטועים בחצר, באר מים מרהיבה ולידה תנור חימר לאפיית לחם.
האורחים במתחם מוזמנים למסוק זיתים בעצמם וליצור שמן זית תוך שהם נעזרים באתון ששמה "חמוריקה" שתסובב את אבן ה"מלל" ותמחץ את הזיתים אל מול אבן "הים". לאחר מכן סוחטים את ה"עקלים", עם עיסת הזיתים בעזרת קורות "בתולות בית הבד". ולבסוף אוספים את השמן שיצוף לתוך כלי קיבול. בהמשך יערכו טעימות של שמן זית מזנים שונים. מחיר החוו
יה – 20 שקלים ליחיד מגיל 3 ומעלה.
סדנה נוספת תוקדש לכבישת זיתים בסגנונות שונים והכנת זיתים מחורצים, שבורים וזיתים כבושים בשמן זית וביין. מחיר הסדנה – 20 שח' לכל צנצנת זית שכבשתם. סדנה שלישית תוקדש לאפיית לחם המשובץ בעשבי תיבול וזיתים. את הלחם אופים במקום בתנור החימר "הפרנה". מחיר: 25 שקלים בעבור כל כיכר לחם שנאפה.
במהלך חודשי הסתיו ותחילת החורף יוגשו במסעדה שבמקום מאכלים המבוססים על שמן זית וזיתים. לדוגמא תפנד זיתים ממינים שונים שילוו את הארוחות, זיתים מבושלים בבשר בקר או בדגי מושט ורוטב עגבניות חריף ותבשילי קדרה של עוף וזיתים כבושים מלווה בפוקצ'ות ולחמים ממולאים בזיתים מתובלים ועגבניות מיובשות. המאכלים מבושלים בסגנון בישול אקלקטי עם נטייה קלה לבישול המרוקאי.