ההבדל בין החלטה לבחירה הוא גדול מאוד ואפילו מהותי.
כאשר אנו עושים החלטה אנו נעזרים בנסיבות של חיינו, אנו נעזרים בשיקול הדעת שלנו ולאחר מכן מחליטים לפעול בדרך מסוימת כלומר: כאשר אנו עושים החלטה אנו בדרך כלל נשענים על היכולות שלנו לבצע את אותה החלטה, על מציאות החיים שלנו (האם היא מאפשרת לנו לבצע את ההחלטה) ועל שיקול הדעת שלנו (כלומר אם כדאי לי או לא).
לעומת זאת כאשר נעשה בחירה אל לנו להשען על יכולותינו או נסיבות החיים שלנו בלבד, אלא על מכלול של גורמים ולאחר מכן לבחור באופן חופשי ומהי כוונתי?
בנושא של בחירה קודם כל ניגש לעשותה על סמך הנסיבות כלומר: למה עלינו לבחור בדרך זו או אחרת?. לאחר מכן עלינו לעשות בעד ונגד ולהפעיל את שיקול הדעת שלנו לצדדים החיוביים והשליליים. לאחר ששקלנו לחיוב ולשלילה עלינו להיות מודעים להשפעה של הבחירה שלנו על החיים שלנו ועל החיים של הסובבים אותנו.
השלב הבא הוא לקחת אחריות על הבחירה שלנו (כלומר להבין שבחירה שלנו היא באחריותנו בלבד ולא בידי אף אדם אחר או גורם חיצוני לנו) ולגייס לבחירה את היכולות הקיימות בנו אך גם את היכולות שאנו יכולים ליצור (יצירת דפוסי פעולה חדשים).
לאחר שבחרנו ואנו מודעים שבחירה היא אחריות שלנו בלבד עלינו לקבל את הבחירה שלנו לטוב ולרע ולהיות שלמים איתה כלומר: במידה ואנו נתקלים בקושי לקיים את הבחירה שלנו אנו נהיה מודעים לכך שזאת הייתה אחריותנו לבחור את מה שבחרנו ואנו ידענו מה ההשלכות של הבחירה ועל כן בחרנו ואז גם אם יהיה לנו קושי לקיים את הבחירה, אנו נתמיד בה כיוון שלקחנו אחריות ואנו שלמים עם הבחירה שעשינו.
לדוגמא: בבחירת קריירה או לימודים, אנו עושים בעד ונגד ולאחר מכן שוקלים את ההשפעות על החיים שלנו לכיוון זה או אחר , לוקחים אחריות על הכיוון בו בחרנו ומקבלים את הבחירה שלנו באופן חופשי ומשלימים איתה. בוודאי שיהיו קשיים של מבחנים, שיעורי בית, עבודות, שעות עבודה מאוחרות ובוסים קשים אבל אם נבחר באופן חופשי ובלקיחת אחריות, אנו נהיה שלמים עם הבחירה שלנו ונהיה מחויבים לה ולא משנה מה יעמוד בפנינו.
ולסיכום: אף בחירה שנעשה לא תהיה מושלמת אבל אם ניקח עליה אחריות ונקבל אותה ונהיה שלמים איתה, היא תהיה מושלמת עבורנו