הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
שם: סיון גרון הלפרן
לפרטים נוספים עליי
הפוסטים שלי
פיצה ביתית – או אי...
מוס שוקולד פרווה ש...
הפוסטים האחרונים
שיטת פלדנקרייז בחיפה, לשחרור עומסים של כאבי גב
26/12/2012
המוות כמורה לחיים
16/08/2012
סיבה ותוצאה בחיי
19/07/2012
ארכיון בלוג
<<יולי 2025>>
אבגדהוש
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
לבלוג הבא  
    
 
תיאור הבלוג:   בלוג קליל על סיפורים מהחיים משולבים עם טיפים מקצועיים.
"פיצה ביתית – או איך תנצח את המנטור שלך בטקסס הולדם" פורסם ב 15/12/2009

אנחנו בקטע של טקסס הולדם. כן, מסתבר שפוקר זה ה-דבר החם של העונה. הכל התחיל מזה שהבנים התחילו להיפגש בימי חמישי לשחק וכל הסופ"ש היו מקשקשים בעיקר על איך היה במשחק האחרון. אני, שמעולם לא הייתי מבינה גדולה במשחקי קלפים לא הבנתי מה הסיפור. דבר הוביל לדבר, הבנים לימדו את הבנות לשחק, אחד אפילו הסביר למוגבלת קלפים שכמותי מפורטות בשירטוט קצר מי נגד מי ואפילו גילה לי כמה טיפים.
מפגשי סופ"הש הפכו ל"קרב בין המינים".


נישנושים התחלפו בפיצוחים ומוצ"ש אחד החלטתי ללכת על פיצה ביתית, ככה בספונטניות. חברה שדיפדפה בספר מהפשוטים העלתה את הבצק המיוחל; פשוט, מהיר וקל להכנה. בעוד הבצק תופח, עלתה עוד שאלה חשובה – מה עם הרוטב? מה עושים כשאין רסק בבית ואפילו לא עגבניה אחת לרפואה?? ניגשתי למקרר ושלפתי מה שאצל רובינו ניתן למצוא – קטשופ היינץ.


בושה!! יאמרו חסידי הקולינריה האיטלקית. תועבה! יאמר שף גורדון רמזי, מנטור שלי מסוג אחר. הייתכן כדבר הזה??? אז זהו – שכן. ועוד איך כן. שדרוגים קלים הוכנסו לקערית יחד עם כמות נדיבה של קטשופ והמתינו לבצק שבנתיים סיים לתפוח.


הבצק חולק ל-4 ושוטח על משטח העבודה. לאחר מספר ניסיונות לא מוצלחים מצידי לעשות את זה "כמו בפיצריה", הועברה כל פיסת בצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונמתחה לצורת אליפסה מלבנית או מה שיצא יותר קרוב לעיגול המיוחל. הרוטב נמשח והחלק המעניין החל, הציפוי. השמיים הם הגבול – גבינת פטה, גבינת עזים, זיתים, בצל לבן, בצל סגול או כולם יחדיו,
anything goes.


קצת מזה וקצת מזה, המון מזה ויותר מדי מההוא ויאללה, לתנור!!


עכשיו יקומו המתחכמים ויאמרו; "אהה!! בטח יש לה אבן מיוחדת לתנור". שוב טעות. לא, אין לי לבנת שמוט/אבן אפייה. תמיד רציתי ואף פעם לא ממש יצא. פיצה אפשר לאפות גם בלי אחת שכזו ותתפלאו, זה עובד יופי גם ככה – פשוט אופים בחלק התחתון ביותר של התנור עדיף על התחתית עצמה. 10 דקות לאחר מכן החל הבית להתמלא בניחוחות מעוררי תיאבון. 10 דקות נוספות הביאו אותנו אל המנוחה ואל הנחלה – הפיצות היו מוכנות.


הפיצות הועברו אל משטחי עץ ונישאו למרפסת, שם כבר המתינו להם בערגה. בירות נפתחו, המשחק החל, הפיצות חוסלו, המשחק המשיך, נשארנו רק שניים, הבירה נגמרה ואני? אני ניצחתי.



ועכשיו למתכון -



בצק :
                                                                רוטב :

3 וחצי כוסות קמח                                              חצי כוס קטשופ היינץ או אחר

2 כפות שמרים יבשים                                         2 כפות אורגנו יבש

1 כפית סוכר                                                      2-3 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח                                                    2 כפות שמן זית רגיל או חריף

2 כפות שמן זית                                                 מלח ופלפל

1 ושליש כוסות מים פושרים                                 תוספות : גבנ"צ ומה שמתחשק



הכנה: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים 10 דק במהירות בינונית ועוד 10 דקות במהירות גבוהה. מוציאים את הבצק במעט דביק מהקערה, יוצרים כדור, מקמחים קלות ומחזירים לקערה. מכסים מלמעלה בניילון נצמד ומעליו במגבת מטבח ומניחים במקום חמים. מתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים מראש תנור ל-220 מעלות, מוצאים את הבצק מהקערה, משטחים על משטח מקומח, לשים מעט ומחלקים לארבע חלקים. משטחים כל חלק על משטח מקומח, מרדדים אם רוצים ומעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה עליו מותחים את הבצק לצורה הרצוייה. מורחים את הרוטב, מפזרים מעל את התוספות ומעליהן את הגבינה הצהובה.  אופים 10 דקות מסובבים תבניות ואופים עוד 10 דקות עד שהחלק התחתון של הבצק נראה אפוי.

 


שלחי בלוג הדפיסי בלוג  הגיבי לבלוג
 
הוסיפי לרשימת החברות שלי
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים