הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
שם: סיון גרון הלפרן
לפרטים נוספים עליי
הפוסטים שלי
פיצה ביתית – או אי...
מוס שוקולד פרווה ש...
הפוסטים האחרונים
שיטת פלדנקרייז בחיפה, לשחרור עומסים של כאבי גב
26/12/2012
המוות כמורה לחיים
16/08/2012
סיבה ותוצאה בחיי
19/07/2012
ארכיון בלוג
<<ספטמבר 2025>>
אבגדהוש
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
לבלוג הבא  
    
 
תיאור הבלוג:   בלוג קליל על סיפורים מהחיים משולבים עם טיפים מקצועיים.
"מוס שוקולד פרווה שווה, יש חיה כזו?" פורסם ב 07/12/2009

פרווה. אויש פרווה. רק המילה גורמת לי ולרבים אחרים להשמיע קולות מוזרים כמו; ברררכססס, פחחח, איייווו, או פשוט להביט מעלה ולקרוא לעברו של בורא עולם- "למה???"

תכלס, פרווה זו ברירת מחדל של – להתפשר על קינוח או לא לאכול קינוח בכלל בארוחות כשרות, חתונות, בריתות ושאר ירקות. המכורים למתוק חייבים ולא מעניין אותם מי, מה ולמה, המתחכמים הולכים לחפש קינוח ממקור אחר ואני... אני מנסה...

אומרים שהסקרנות הרגה את החתול. אותי היא עדיין לא, אבל היו פעמים שטעמתי קינוחי פרווה וייחלתי למות. אני חושבת שזה נחשב. אבל היו פעמים שאמרתי; "וואלה, יש פה משהו" ולקחתי את הפונטנציאל הלאה. אני אוהבת את האתגר ויש בי את החוצפה.

ככה בדיוק הגעתי למסקנה שהמוס שוקולד הכי טעים הוא בעצם פרווה, רק שלצערינו הרב רוב חברות הקייטרינג לא "משקיעות" בלהתאמץ. גישת ה-"זה מה יש" שלהם עושה לי בחילה.

אז
news flash ladies & gents  -
מוס השוקולד המקורי הוא פרווה. כן, פרווה.

וכן, בסוף יש גם מתכון.

שוקולד איכותי לא מכיל מוצקי חלב. שוקולד מריר טוב הוא גם פרווה. תשאלו כל שוקולטייר בלגי, צרפתי או שוויצרי. מוס שוקולד קלאסי לא מכיל שמנת. השמנת רק משדרגת את המוס. לא חייב. אבל אם אתם כ"כ רוצים – אלוהים המציא גם את ריץ.

הסיפור שונה לגבי טארטים, שאת הבצק שלהם מכינים עם חמאה. אם רוצים פרווה זה אומר מרגרינה ובדר"כ גם מרגישים את זה בטעם. "אין מה לעשות" יאמרו לכם קונדיטורים מדופלמים של קייטרינגים כשרים ובתי מלון ישראליים, אגב הוספת אגוזי מלך לטארט בשביל שיהיה עוד יותר משעמם. אז זהו, שלא.

אפשר להתגבר על כל דבר. 
                                                                                             
כן, גם על טעם של מרגרינה (שרק השם שלה עושה לי "בעעע"). אפשר להוסיף וניל אמיתי, זה יטשטש את הטעם. אפשר גם לערבב גם עם עוד סוגי אגוזים. נכון, זה מייקר עלויות – אבל בשביל איכות משלמים והחיך הישראלי מכיר את ההבדל.

אז כן, אפשר לעשות קינוחי פרווה טובים ושווים בישראל ואני קוראת לכם, צאו לרחובות להפגין וקראו בקול רם:
"די להפקרות, רוצים פרווה טעים!!!"  

כי אפשר, אפשר לעשות מוס שוקולד פרווה, אפשר לעשות גלידת סורבה מפרי טבעי, אפשר לעשות בצק לטארט בלי טעם של מרגרינה ואפילו בסיס לקרם פטיסייר מחלב קוקוס.

עכשיו, הבטחתי ולכן אקיים, המתכון:

מוס שוקולד פרווה - 4 מנות/10 דקות הכנה/שעתיים קירור

150 גר שוקולד מריר מאיכות טובה לפחות 56%

5 ביצים מופרדות

2 כפיות איזה אלכוהול שבא לכם (רום, קפה, וויסקי, ברנדי, קוונטרו)

הכנה: ממיסים שוקולד במיקרו, המסה איטית (שלא ישרף). מוסיפים את האלכוהול  ואת הצהובים, אחד אחד ומערבבים בניהם. מקציפים את הלבנים לקצף "שלג", רך אך מוצק. לוקחים מעט מהקצף ומאחדים עם השוקולד בכדי לרכך את התערובת. מאחדים בין התערובת לבין הקצף שנותר בתנועות קיפול גדולות תוך סיבוב הקערה רק עד שהתערובות מתאחדות. מעבירים לקערת הגשה ומקררים.


שלחי בלוג הדפיסי בלוג  הגיבי לבלוג
 
הוסיפי לרשימת החברות שלי
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים