ויטמין B12 הינו אחד מהויטמינים והקו-אנזימים החשובים בגופינו.
בתקופה האחרונה אני מגלה דרך מטופלים שלי ואנשים שאני פוגשת חוסר מודעות גבוהה לחוסרים התזונתיים שוויטמין זה יוצר בגוף בשל ספיגה לא נכונה או בגלל צריכה נמוכה שלו.
תוך שיחה עם לקוח , חברה וסתם אנשים שפוגשים אותי ויודעים במה אני עוסקת, או שקראו כתבות שלי בנושאים הקשורים לתזונה אני תמיד נוטה לשאול מה מצב הוויטמין B12 שלך? מתי עשיתם בדיקת דם לבדוק את הרמה בדם? האם אתם אוכלים בשר,עוף וכמה פעמים בשבוע? האם אתם צמחונים? זהו אחד מתוספי המזון שאני מאוד אוהבת לבדוק ולוודא שאכן אין חסר בו, שאינו משפיע על הסימפטומים הגופניים והפיזיים והנפשיים.
ויטמין זה נמצא אך ורק במוצרים מן החי- בשר,עוף, ביצים, מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים. נמצא ביסודות קורט במזונות מותססים ככרוב כבוש,וסויה.
ויטמין B12 משפיע מאוד על הרבה תפקודים גופניים וקוגנטיבים, חשיבתיים של האדם.
זיכרון קצר,מצבי רוח,דיכאון,עייפות, ירידה בתיאבון, קושי לקום בבוקר,סחרחורות, נקודות שחורות מול העיניים,כאבים בגוף "שעוברים ממקום למקום ".נימול עקצוץ בכפות הידיים והרגליים, עלעול בשפה, כלומר בגלל חוסר ריכוז השפה, הדיבור לא ברור ,המשפטים לא בהירים, שוטפים ונהירים .
בבדיקות הדם הרמה הנבדקת היא מ 150-900 בערך.לעיתים יש מצבים בהם רופאים רואים נתון שהוא 250-400 ואומרים שהכל תקין. לדעתי וניסיוני האישי ובקרב המטופלים שלי רמה זו היא נמוכה, מראה על ספיגת ויטמין נמוכה מהמזון, ולכן יש צורך בתוספת תזונה.
אנשים המועדים לחוסר תזונתי זה הם:
●צמחונים- כיון שאינם אוכלים מוצרים מן החי.תשומת לב נדרשת לנשים בהריון או מניקות, כיון שהמאגרים נמוכים עד אפסיים.
אישה או גבר שאכלו בשר ומוצרים מן החי והפסיקו בשלב מסוים בחייהם בשל סיבות שונות הרמה בגוף נשמרת עד חמש שנים, אחר כך ישנה ירידה בוויטמין B12בסרום הדם. הסימפטומים מתחילים בתקופה זו, לכן חשוב לעקוב ולהרגיש את השינויים החלים בגוף.
●אנשים מבוגרים מגיל 60 ומעלה- כיון שאם הגיל ספיגה של ויטמין זה יורדת דרך התזונה.
●אנשים המשתמשים בתרופות כרוניות, לסוכרת, לצרבת ,תרופות לשיכוך כאבים ועוד, כיון שתרופות אלו מורידות חומצה המופרשת בקיבה, העוזרת לוויטמין B12 ,להיספג.
●אנשים שהינם אנמיים, יש להם חסר בברזל בדם, גם כתוצאה מחוסר ברזל, המוגלובין וגם בשל חוסר בספיגת B12 - מהתזונה ומרגישים את הסימפטומים הנזכרים למעלה.
●נשים וגברים וילדים שאינם אוכלים בשר ועוף לעיתים קרובות, כ 1-3 פעמים בשבוע, אמליץ על תוספת.
●נשים הנוקטות בדיאטה קיצונית לירידה מהירה במשקל, נשים הנוטות לאכול מעט כדי לשמור על דיאטה.
●לאחרונה בעקבות שיחות ולקוחות חדשים שהגיעו אליי,חולי פיברומיאלגיה, ראיתי שגם אצלם ישנו חסר בוויטמין B12.
הטיפול התרופתי המומלץ הוא כדורים לבליעה או זריקות שניתנות פעם בשבוע ואחר כך פעם בחודש. אני באופן אישי לא ממליצה על הזריקות כיון שהם מאוד כואבות גם בנוסף נותנות לגוף רק דחיפת אנרגיה ראשונה ולאחריה הגוף שוב מגיע למצב של חסר ואז מקבלים זריקה נוספת.
מינון יומי מומלץ הוא 400 מק"ג ליום. הכדור למציצה ואו הטיפות מכילות 1000 מק"ג.
כפי שאתם מבינים אני בעד כדורים למציצה או טיפות וויטמין B12 שאותם לוקחים באופן קבוע כל יום או לסירוגין, כל יומיים וכך הגוף מקבל מנה יומית קבועה ושומר על איזון ורמה שעולה באופן קבוע בדם.
חוסר בויטמין B12 הינו אקותי ועלול להיות כרוני וכך להשפיע על סימפטומים ומחלות נוספים.היו קשובים לגוף שלכם ולשינויים החלים בו כגון חוסר ריכוז,יכולת זיכרון שמשתנה,מצבי רוח קיצוניים ועוד כדי לטפל בזמן.
אשמח לעזור לכם ולעמוד לשירותכם, אודה לכן אם תגיבו.
בברכה אתי שטוסר נטורופתית מעצבת דרך לאורח חיים בריא.
050-5552330 [email protected]