דיור מוגן-האם זה סוף הדרך להורים מבוגרים?או פתיחת חיים חדשים?
מתי בדרך כלל הורים מבוגרים עוברים לדיור מוגן?
כאשר בן הזוג ניפטר וקשה להישאר עם הזיכרונות בבית הגדול,כאשר מתחילים להרגיש בודדים ולפעמים גם מרגישים לא בטוב ומפחדים להישאר לבד,וכאשר ילדי ההורים מתחילים ללחוץ שעדיף להורה להיות בדיור מוגן גם מהבחינה שתמיד יש שם מישהו שמשגיח עליהם וגם שהם חושבים שלהורה כבר קשה לתפקד עם הבית הגדול בו הוא גר ועדיף לו שיעבור לדירה קטנה יותר וגם לא יהיה בודד.
לא תמיד קל להתמודד עם זה.
ההורה לא שמח לעבור לדיור מוגן.לעיתים רחוקות זה מגיע מההורה עצמו-בדרך כלל הילדים הם אלו שבודקים על מקום והם אלו שבאים עם כל הניירת להורים ומסבירים להם ולוקחים אותם לסיבוב דירות.
להורה זה מאד קשה.לעזוב את הזיכרונות והחפצים שהיה רגיל אליהם.סביבה שהוא מכיר היטב,חנות המכולת הקרובה שהיה רגיל לקנות בה.
בית הקפה השכונתי שהיה יושב יחד עם חבריו..ומנהלים שם "כנסת קטנה".
הם מאד מקשים על הילדים-וכמובן כשסוף סוף מחליטים כן לעבור מתחיל רגע קשה מאד שהוא המיון של כל החפצים שישנם בבית.
הילדים בדרך כלל לא רוצים להתעסק בכך יותר מדי והם מעדיפים היו ל"העיף" מהבית את רובו..אך ההורים החרדים כל כך לחפציהם ולמזכרות לא מוכנים לשמוע על כך ואז הרבה פעמים ההורים והילדים מתנגחים זה בזה.
אך יש לכל דבר פתרון.
מזמינים עזרה-שמעבירה הורים מבוגרים לדיור מוגן.
מה זה אומר?
ראשית מגיעים להיכרות עם ההורה.יושביםת איתו שעות מאזינים לו לומדים עליו מה חשוב לו הכי הרבה מחפציו שהיה רוצה לקחת איתו.
בדרך כלל אלו חפצים אישיים,מזכרות,תכשיטים,תמונות שעל הקיר ומעט ריהוט שיש אליו רגש.
לאחר שמכירים-קובעים איתם את יום המיון-זה יום לא קל להורה המבוגר.כאן עליו להחליט מה הוא לוקח ומה הוא משאיר למתנות ולתרומות.
כל חפץ וכל מזכרת לוקח מאותו הורה לא מעט אנרגיות ריגשיות-וצריך הרבה סבלנות.
מסבירים להורה שבדיור מוגן שהם עוברים אליו הרי הדירה הרבה יותר קטנה מהדירה בה היה רגיל לגור-ולכן לקחת רק את מה שהכי נחוץ.
רהיטים בדרך כלל לא מתאימים וצריך להזמין חדשים שיתאימו לדירה החדשה,מיטה,סלון,שולחן אוכל עם כסאות.(ארונות מקבלים עם הדירה)מקרר בדרך כלל גדול מדי-אז צריך כזה שמתאים לדירה קטנה.בדיור מוגן לא מבשלים על גז-אז גם זה משאירים,וגם תנור האפיה גדול כי אין מקום במיטבחים הלא גדולים שם-צריך מיקרוגל וטוסטר אובן.
בגדים לא צריך הרבה,(רצוי לדאוג לצעיפים מחממים-יש מזגנים בכל דירה והם דלוקים רב הזמן)רוב הדיירים בדיור מוגן יוצאים רק בערב שבת לילדים או לפעמים לבילוי עם המישפחה ולכן בגדים ל"טוב" צריך רק 2-3 סטים יפים -אך ליום יום די הרבה.מי שלוקח איתו את מכונת הכביסה שלו אין לו בעיה-אך ניתקלתי כבר בהרבה הורים שמוסרים את הכביסה לניקוי במקום עצמו ואז צוברים כביסה-לכן צריך שיהיה להחליף קצת יותר.
כלי בית-הרי הם לא מתכוונים לארח יותר כפי שאירחו כשהיו בבית הגדול.ולכן סט אחד לאירוח וסט ליום יום(כך גם לגבי סכו"ם וכוסות קפה ושתיה קלה.)
תרופות - לבדוק מה פג התוקף -שמים בשקית ומחזירים לקופת החולים.לוקחים רק את מה שמשתמשים ביום יום.
ספרים-לא לקחת הרבה-אין מקום לספריה גדולה.שוב רק את מה שמאד אוהבים.ספרי קריאה (רומנים) אשר אין להם שום רגש פשוט למסור מתנה או למכור בחנות ספרים יד שניה.
וכך אחרי המיון -כאשר יודעים מתי הוא יום המעבר(וגם מבקרים יחד עם ההורה בדירתו החדשה כדי לדעת היכן יהיה כל פריט לאחר המעבר)-ואז עוברים לאריזה.על כל קרטון כותבים לאן יעברו החפצים.
ביום המעבר להכין להורה ליום אחד את התרופות שלו,בגדים להחליף וקוסמטיקה.
זה חשוב-כי יום זה הוא מאד קשה לו ומרגש וטעון.להיות בפיקוח עם המובילים ולדאוג שכל הארגזים יגיעו-לדאוג להורה שיאכל או ירד לחדר אוכל כש מגיעים ומתחילים לאחר הפירוק לסדר ולארגן את הדירה והארונות.
חשוב מאד שלהורה תהיה נגישות קלה לכל פריט ושחפציו הקרובים לליבו יהיו קרובים במגירות ליד מיטתו.הם אוהבים באמצע הלילה לפתוח אלבומים ולהיזכר.אז אפשר 2 אלבומים קטנים שיהיו ליד,מזכרת אחת או שתיים-לא למלא יותר מדי שלא יווצר שם בלאגן.
לסדר להורה כבר את המיטה לשינה ללילה-מצעים נקיים ומריחים טוב,נעלי הבית ליד המיטה ואת כותונת הלילה או הנמנמת.
להכין לו את תרופות הלילה.להשאר דף עם הטלפונים שלי מי שעזר להורה בכל הליך המעבור עם פירוט היכן כל דבר נימצא במידה ולא מוצאים.
כבר קרה לא פעם שבאמצע הלילה מתקשרת לקוחה שהועברה לביתה החדש כי לא מצאה את מקל ההליכה שלה-
ובכותרת כתבתי-לא רציתי לעבור כלל לדיור מוגן-אך היום אני מרוצה.וזאת למה?
ניתן לקרא יותר
http://cafe.themarker.com/post/2241022/
www.iris-superwomen.co.il