אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית, מבית אסימון, מארגן שני טיולים חוויתיים לנשים, לנפאל לתקופה של 16 ימים באוקטובר 2012, זאת בעקבות ההצלחה של שני הטיולים הקודמים שיצאו באביב. טיול אחד מבין השנים מיועד לשומרות מסורת ושבת.
המחשבה מאחורי טיול זה היא לאפשר למשתתפות להכיר את האנשים, לחוות את החיים בכפר, להנות מנופים קסומים על גג העולם, לא לרוץ ממקום למקום, אלא לשהות ולספוג.
מרכזו של הטיול הוא שהייה של שבוע בכפר ננגי שנמצא בגובה 2300 מ' בהרי ההימאליה. בכפר תוכלו לחוות את חיי התושבים המקומיים ולהנות ממפגשים עם נשים מקומיות (חלקן דוברות אנגלית) וגם 'כמיטב המסורת הנפאלית' לצאת לטרקים של יום ויום וחצי באזור.
את פניכן בננגי יקבלו הימקומארי ולילה שתיהן מורות, שעובדות גם בפרוייקט התיירות המקומי. לילה היא גם אחות ומיילדת ואילו הימקומארי עושה תואר שני ומרכזת את קבוצות הנשים במקום.

פרוייקט הניר בננגי
מוטי, דמות צבעונית, גורקה חביב בן 70, מטפח את המשתלה המקומית באהבה רבה. הוא יתן לכם לשתול שתילים יחד עם כלתו. אחר כך יקח אתכן לטיול ביער הקודש בו נמצא המקדש המקומי. בננגי ובכפרים הסמוכים יש מספר פרוייקטים בהם מועסקות הנשים המקומיות. בוקר אחד תוכלו להשתלב בפרוייקט הנייר ולסייע לנשים להכין נייר מעץ הלוקטה.

מוטי והנכד שלו בננגי
אחה"צ תצאו לטייל בין בית בתי הכפר, הפזורים על טראסות בהם מגדלים תירס ותפוחי אדמה. צ'יטרה יסביר לכן כיצד מכינים את הרוקסי, המשקה המקומי וכן תבקרו בחוות הפטריות בה מגדלים את פטריות השיטאקי המפורסמות.
משך השהייה תבקרו בבית הספר המקומי ובמגורי התלמידים ותשבו לשיחה עם המורים. בננגי יש בית ספר תיכון אזורי אליו מגיעים תלמידים מהכפרים הסמוכים. המורים והתלמידים ישמחו לספר לכם על בית הספר ושיטת הלימוד הנהוגה בו.
אחרי צהרים של בישול בצוותא עם הנשים המקומיות היא חוויה. תתנסו בהכנת צ'פטי, דלבאט ומומו וכמובן תאכלו את המטעמים הנפאליים. בכפר יארגנו עבורכן ערב חווי אותנטי של שירה וריקודים בו צפויות לכן הפתעות רבות.

הימקומארי, לילה וחברות
מננגי תצאו לטראק למומחרה, נקודת תצפית בגובה 3360 מטר. בבוקר תןכלו להנות מזריחה מרגשת מעל יותר מעשרים פסגות של ההימאליה. לאחר הזריחה תצאו חזרה לננגי בירידה דרך יער רודודנדרום עתיק ובתי הכפר השכן רמזי.
למי שלא יכולה או לא רוצה לצאת לטראק הזה אנחנו מציעות טרק חלופי, לסליזה, העיירה השכנה בה תבקרו בפרוייקט האריגה המקומי של נשות הכפר.

פרוייקט האריגה בסליזה
בנוסף לחוויה בכפר נטייל ונכיר את שתי הערים המרכזיות בנפאל קטמנדו ופוקרה וכן נבקר בעמק קטמנדו תבקרו בבקטפור, פשופטינת ובודנאת. תטיילו בין מקדשים, רחובות צרים מלאי אווירה מקומית ותחשפו לתרבות הנפאלית המרתקת. בדרך לכפר תהנו מרפטינג כיפי ושקט על נהר הטריסולי וביקור בפוקרה עיירת נופש על שפת אגם הפיווה-טל. מפוקרה נצא לבוקר של יוגה אחרי צפייה בסרנגוט, בזריחה מדהימה על ההימאליה.
התנאים בטיול יהיו צנועים. בכפר ננגי יש לודג' אותו בנו התושבים ואשר יעמוד לרשותינו. יש בו שירותים מערביים ומקלחת עם מים חמים. בכפר יש אינטרנט וגם יש קליטה בנייד. בלודג' חדרים זוגיים פשוטים.

הסטופה בבודנאת
בקטמנדו ובפוקרה נשהה במלונות צנועים (3 כוכבים) שנבדקו על-ידנו. המלונות ממוקמים במקומות מרכזיים. בקטמנדו באזור הטאמל ובפוקרה ליד האגם. הטרקים אינם קשים במיוחד (מי שרוצה יכולה לוותר ולהישאר בכפר) והם כרוכים בהליכה של כ- 7-8 שעות ליום. יש עליות! זה בלתי נמנע. אנחנו מקפידות על קצב הליכה איטי שמאפשר התסגלות להליכה והנאה רבה מהנוף, הטבע והשקט.
פרוייקט התיירות של ננגי ממן את שכר הלימוד של המורים בבית הספר. המורים שותפים לבניית הלודג' בננגי ובמוחרה ושותפים לפעילות האירוח. לשהייה שלכן במקום ערך חשוב לתושבי המקום.
|
בואי להכיר אותנו - הזמנה אישית למפגש
את מוזמנת למפגש שבו נציג ונספר על הטיול
המפגש יתקיים ביום ה' ה- 30.8.12 בשעה 18:00
במרכז תרמיקס, מגדל התאומים 2, קומה E2, ז'בוטינסקי 35, רמת-גן
נא לאשר את הגעתך במייל: [email protected]
|
לפרטים נוספים לגבי: טיול נשים לנפאל - אנא השאירי פרטים ונחזור אליך בהקדם
או התקשרי ל: 03-5602043 או שלחי מייל ל: [email protected]