מעבדות צוף גלובוס מסרו ארבעה מוצרים לבדיקות מעבדה במיג"ל – מרכז ידע גליל עליון, מכון מחקר יישומי בתחום הביוטכנולוגיה. תוצאות הבדיקה מאששות כי המוצרים הטבעיים שלהם,המיוצרים על ידי דבורים המוזנות בצמחי מרפא, יעילים כמו אנטיביוטיקה,רק בלי תופעות הלוואי.
ידוע כי מוצרים מסוימים מסייעים בהתמודדות כנגד מחלות וזיהומים ומהווים "אנטיביוטיקה מהטבע". ידיעה זו מבוססת על הכרה מעמיקה של צמחי המרפא בהם מאכילים את הדבורים, שתכונותיהם הועברו למוצרים והועצמו ע"י הדבורים, וכן מתגובות ומשובים של משתמשים רבים במשך שנים רבות.
ממחקרי שוק התגלה שחלק מהציבור איננו מאמין במוצרים טבעיים ואינו נותן אמון ביכולת המוצרים לסייע. אותו ציבור מחפש "ראיות מדעיות" ולכן, בנוסף לכלים והשיטות של הרפואה האלטרנטיבית, החליטה הנהלת מעבדות צוף גלובוס לבדוק את המוצרים גם בכלים מדעיים קונבנציונליים.
לצורך זה נעזרה מעבדות צוף גלובוס במיג"ל. מיג"ל (מרכז ידע גליל עליון)הינו מכון מחקר יישומי, הפועל בתחומי הביוטכנולוגיה,מדעי הסביבה והחקלאות. במכון הממוקם בקרית שמונה, מועסקים כ- 40 מדענים בעלי תואר דוקטור מתוך צוות של למעלה מ-150 חוקרים,מהנדסים,תלמידים לתארים מתקדמים,חלק מחוקרי מיג"ל משמשים כאנשי סגל בפקולטה למדעים במכללה האקדמית תל-חי.
מיג"ל קיבלו דוגמאות של ארבעה מוצרים(בונכומל,גרונמל,גסטומל ופלורמל) לבדיקות מעבדה. במיג"ל השוו את מוצרי מעבדות צוף גלובוס לאנטיביוטיקה הרלוונטית לבעיה הרפואית אותה אמורים המוצרים לפתור. הבדיקה נעשתה בשיטה מעבדתית מקובלת. בשיטה זו על גבי מצע מתאים לגידול חיידקים, זו
רעים חיידקים,מחוללי המחלה הרלוונטית, על גבי משטח ואז מניחים על החיידקים את החומרים האמורים למנוע או לעכב את גידול החיידקים. באזור סביב החומרים האלה נמנע גידול החיידקים . אחרי פרק זמן מודדים את הרדיוס של האזור הנקי מחיידקים. בצורה כזו ניתן להשוות בין החומרים/ התרופות השונים.
הבונכומל המטפל בבעיות בדרכי הנשימה העליונות הושווה לשלושה סוגי אנטיביוטיקה בריכוזים שונים ונמצא שהבונכומל יעיל יותר מרוב סוגי האנטיביוטיקה על חיידק אחד ואילו על חיידק אחר רק האנטיביוטיקה בריכוז גבוהה הייתה יעילה יותר מהבונכומל.
התוצאות המעודדות ביותר התקבלו בבדיקת הגסטומל, המטפל בבעיות במערכת העיכול. כידוע יש במערכת העיכול חיידקים "טובים" – פרוביוטיים, החיוניים לפעילות מערכת העיכול, ובהם איננו רוצים לפגוע. בבדיקת הגסטומל נמצא בברור שהגסטומל יעיל כמו אנטיביוטיקה כנגד החיידק "הרע" אבל שלא כמו האנטיביוטיקה איננו פוגע בחיידקים "הטובים".
בדיקת הפלורמל נעשתה בשיטה מעט שונה. הוכנו מצעים שאליהם הוחדר הפלורמל בריכוזים שונים. על גבי המצעים הונחו האורגניזמים שאת גידולם אנחנו רוצים למנוע, ונבדקה רמת הגידול של האורגניזמים. בנוסף, כבסיס להשוואה, הוכנו מצעים עם ריכוזים שונים של אתנול. התוצאות מראות באופן ברור שהפלורמל בריכוזים שונים מעכב עד מונע את גידול האורגניזמים המזיקים.
לסיכום: גם בבדיקות מעבדה קונבנציונליות, ולמרות שלא מדובר בניסוי קליני, נמצא שהמוצרים הטבעיים יעילים.