טובית מציירת מאז היותה ילדה קטנה. לעיתים קרובות זה בעצם כל מה שהיא עשתה! וכך, לא אחת הוזמנו הוריה לאחר כבוד לביה"ס לפגישות דחופות להסביר מדוע ילדתם מציירת על מחברותיה, הלוח, השולחנות והקירות ולא בדיוק טורחת ללמוד.
הוריה החליטו שהילדה צריכה מסגרת וכך מצאה עצמה טובית ממשיכה לצייר והפעם במסגרת (של בד). היא לקחה שיעורי אמנות פרטיים ואף למדה במגמת אמנות בתיכון ולקינוח אפילו סיימה עם תואר ראשון לאמנות וחינוך במדרשה בבית-ברל.

היום טובית היא מורה לחינוך מיוחד ברעננה ועובדת עם חסרי ישע, היא אף משמשת מורה לאמנים מפגרים בחוג ייחודי לאמנות, שמלבד האתגר הכרוך בכך יש לו השפעה לא קטנה גם על ציוריה שלה.
לעיתים לא ניתן לנחש דרך הציור איזו תקופה הוא מייצג ולעיתים צבעוניות וקריצה מדחיקים אירועים טראומטיים ואופטימיות וצחוק מתערבבים בצבעיה ובמכחולה של טובית לטוב ולרע. המוטו שלה הוא שהחיים חזקים מהכל.

בכלל, לאירועים רבים אותם עברה טובית יש השפעות ישירות על ציוריה המתחלקים לתקופות בחייה. בציוריה בא לידי ביטוי קשר מיוחד עם חיות למרות שבמציאות דווקא אין חיות בחייה, אך טובית במעין אמירה במאמר מוסגר, מתחברת לטיפוסי החיות כהקבלה אנושית. יש לציוריה מסרים נסתרים כדוגמת השומר בכניסה לביתה המשליך על התקופה ועל חייה שלה. איורים עכשווים בשחור-לבן מלווים אותה במשך תקופה מייד לאחר שעברה תאונת דרכים קשה. בעבר הייתה אף נוכחת בזירת פיגוע שהותירה בה צלקת "ציורית" ואם זה לא מספיק?! גילוי של אבן בכליה
שהותירה לבדה מול הבד. כל אלו ועוד באים לידי ביטוי בשלל ציוריה שבאופן פרדוקסלי ככל שהמצב קשה יותר כך בעצם מבטאים ציוריה את האני מאמין בפנימי שלה, את האושר, השמחה, האופטימיות ואמונה שלמה שחלום יכול להפוך למציאות אם רק רוצים בכך ואין זה משנה כלל כמה רע ברגע נתון, כי תמיד יהיה גם טוב ושום דבר לא קורה סתם.
טובית לא מתייחסת בקלות ראש לתובנותיה, היא עברה אירועים לא פשוטים במהלך חייה והציור שימש לה לאבן בוחן, הוא הציף את הדברים על פני השטח ובצבעים עזים כיסה את האפור שנכנס פעם אחר פעם לביתה פנימה ואיים להשתלט שוב ושוב על חייה.
____________________________
טובית טלית IMAGINARY
אוצר: גיא עולמי
9-30 אוגוסט 2010
וואהל סנטר
דרך קרן היסוד (רחוב מקס ואנה ווב) מול אוניברסיטת בר-אילן (בכיכר הגדולה). לצפייה בתערוכה נא לתאם טלפונית:03-7360662