חומרים לתבנית 24 ס"מ
לעוגת לקח שוקולד
5 ביצים גדולות בטמפ' החדר.
150 גרם (4\3 כוס) סוכר.
קורט מלח.
140 גרם (1 כוס) קמח .
1 כף גדושה אבקת אפייה.
3 כפות שמן קנולה.
לקרם
6 ביצים.
5 גרם סוכר.
15 גרם גלטין.
מים 16 סמ"ק..
150 גרם שוקולד מריר (60%).
500 גרם שמנת מתוקה(38%).
לסירופ
כוס מים.
2\1 כוס סוכר.
גנאש
150 גרם שוקולד מריר.
200 גרם שמנת מתוקה.
אופן הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את העוגה:
מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח- כ 10 דקות עד לקבל קצף בהיר ותפוח מאוד.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים עם אבקת קקאו.
מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרו
פדת בנייר אפייה. אופים למשך 35 דקות.
לקרם
להקציף ביצים.
להוסיף את הסוכר בדרגת הקצפה מלאה.
להקציף את השמנת המתוקה 70% עד 80%.
הכנת גלוטן + מים חמים. את גלוטן והמים במיקרוגל.
לשוקולד מריר
להמיס את השוקולד המריר בקערה על האש או במיקרוגל.
מוסיפים את השמנת המוקצפת לביצים המוקצפות בהדרגה, ואחר כך מוסיפים את הגלוטן, בסוף את השוקולד בערבוב ידני.
מכינים את העוגה
מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לקח ומרטיבים בסירופ סוכר לפי הצורך,מוספים את הקרם המוכן , מניחים מעל שכבה נוספת של לקח ומרטיבים לפי הצורך, מוסיפים את הקרם הנשאר ומכניסים למקפיא.
מכינים את הציפוי
מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים את השוקולד, מערבבים ומצננים 10 דקות.