מצרכים
1.5 ק"ג בשר כתף או צוואר חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 כפות קמח מתובל במלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
5 גזרים קלופים ופרוסים
1 בצל קצוץ דק
טימין 4 גבעולים
1/2 צרור פטרוזיליה
פטריות שמפניון קטנות
1 בקבוק יין אדום
2 כפות חומץ בן יין אדום
1/4 כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה
מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד , משחימים את הבשר משני הצדדים מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
באותו סיר מזהיבים את הבצל הקצוץ ,הטימין, השום ואחכ' הגזר מאדים 1
0 דק' ומחזירים את הבשר לסיר, יוצקים חומץ יין ומייפל.
במחבת קטנה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים קלות מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
מוסיפים את הבצלים והפטריות ללא הנוזלים לקדירת הבשר.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר רך מאד.
-----------------
מאת שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז.