מתכון לפאי תפוחים בסגנון אמריקאי באדיבות שמרית גולדברג שפית הבית של קיצ'נאייד אקססוריז שמנדבת מתכון עם ניחוח אמריקאי ל- American Apple Pie.
החומרים
לבצק
100 גר' חמאה
1כוס קמח
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
כף גרידת לימון
למלית התפוחים
4-5 תפוחים מגורדים בפומפייה עבה
1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
לפירורים
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס סוכר דמררה
70 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון
הכנת הבצק
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים קמח, סוכר, חמאה וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים ביצ
ה ושמנת מתוקה ומעבדים קצרות למשך דקה וחצי עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.
משטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 23X33
הכנת המלית
מגרדים את התפוחים בפומפיה, מסננים את התפוחים למשך רבע שעה וסוחטים אותם, מוסיפים את שאר החומרים ומשטחים על הבצק.
הכנת הפירורים
שמים בקערה את כל החומרים, מעבדים ביד עד שמתקבלים פירורים גסים, מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה מעל הבצק. אופים בחום בינוני, 180 מעלות כ-40 דק' עד שהעוגה מזהיבה ואפויה היטב, מפזרים אבקת סוכר לקישוט. ניתן לשמור בקירור יומיים שלושה.