הכנת מרק ירקות היא פשוטה ומהירה. את המרק הבא פיתחתי עם השנים, הוא מחזיק מעמד יומיים וכולם נהנים.
העיקרון של המרק הזה הוא להעז כמה שיותר ולזרוק כמה שיותר סוגי ירקות לסיר. זאת הסיבה שלא אציין כמות ליד כל הירקות. אם רוצים לדוגמא שהמרק יצא יותר כתום – זורקים לסיר יותר ירקות כתומים.
חומרים
4 כפות שמן
1 בצל
גזר
דלעת
בטטה
קישואים
1 לפת
קולורבי
1/2 כרוב
1 שומר
1 שורש סלרי (כולל העלים)
1 שורש פטרזיליה (כולל העלים)
עלי כוסברה,
מלח, פלפל, אם רוצים אפשר להוסיף כמון.
אפשר להוסיף גם
- שקית מרק ירקות מכל סוג שהוא לדוגמא אני מוסיפה מידי פעם מרק מינסטרונה, מרק מקסיקני, מרק מרוקאי וכו'...
- 2-3 כפות אורז
- כדורי קנידלעך
<
STRONG>אופן הכנה
1. מחממים את השמן- בסיר המרק.
2. קוצצים את הבצל ומטגנים.
3. חותכים את הירקות לחתיכות קטנות.
4. זורקים את הירקות לסיר.
5. מכסים במים.
6. מביאים לרתיחה ומשאירים על האש עד שהירקות יתרככו מאוד.
(יש ואני משאירה את המרק על האש מהצהרים ועד ארוחת הערב)
7. אפשרות: למעוך חלק מהירקות או לרסק במג'ימיקס ואז מתקבל מרק סמיך.
8. הוסיפו מים למרק – כשהמפלס יורד.
בתיאבון
יש לך מתכון שילחו אותו לאתר