הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל קינוחים
מתכון כיסוני שוקולד

מתכון כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס של השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* עוגת דבש שיכורה
* פנקוטה סילאן
 
     
 
עוד באתר -
ארגוני נשים   |   קווי מצוקה   |   לוח אירועים   |   פסיפס האישה הישראלית   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
bannercostaatar2001.jpg
   
 

צילום: חגית גורן
הכיני קרמבו בעצמך

בהשקעה של 20 דקות בלבד תוכלו להכין בעצמכם קרמבו בבית. שלושה מתכונים וגם כמה פרטים על הקרמבו, אחד ממבשרי החורף בישראל  

מאת: מור גבריאל
01/11/2007

הקרמבואים שמלווים אותנו מימי ילדותנו, הם אחד ממבשרי החורף בארץ. במכולת השכונתית שלנו, הקרמבואים מונחים כבר, כלאחר כבוד, ליד הקופה מזה כמה שבועות.
אנחנו רגילים לקנות את הקרמבו המסורתי אך, האם חשבתם פעם להכין קרמבו בבית? מסתבר שבהשקעה של 20 דקות בלבד, תוכלו להכין בעצמכם קרמבו כהלכתו ואפילו קרמבו שוקו בננה פקאן.

כמה פרטים על הקרמבו
"ישראל היא המדינה בה נמכרת כמות הקרמבואים הרבה ביותר בעולם. בכל חורף אוכלים בישראל כ- 50 מיליון קרמבואים, מתוכם חברת פלדמן מייצרת למעלה מ–20 מיליון", אומר שי שלו מבעלי 'גלידות פלדמן' ומסיף ש"הישראלי הממוצע אוכל כ- 10 קרמבואים בעונה, כאשר הטעם הפופולארי ביותר הינו טעם הווניל". 

איך אתם אוכלים את הקרמבו שלכם?
"לפי סקר שנערך על אופן אכילת הקרמבו על ידי הישראלי, נמצאו הנתונים הבאים: 69% מעדיפים לאכול קודם את הקצף ואח"כ את העוגייה, 12% מעדיפים קודם לאכול את העוגייה ואח"כ את הקצף, לעומת זאת 10% אוכלים ביחד את העוגייה והקצף ו-4% אוכלים כל פעם בצורה שונה", מוסר שלו.

במתכונים הבאים, נשמרים כל חוקי הקרמבו: צורתם מסורתית, מצופים שוקולד וממולאים קצף חלבונים. באדיבות גלידות פלדמן

קרמבו ביתי

לציפוי
300 גרם שוקולד
100 גרם חמאה

למילוי
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כף ג'לטין
3 כפות מים
כף גרידת תפוז
20 עוגיות שוקולד משובחות, עגולות

הכנה
1. בסיר כפול (באן מרי) מחממים את החלבונים והסוכר עד לטמפרטורה חמימה (בערך 60 מעלות צלזיוס) אגב בחישה. מסירים מהאש.
2. ממיסים את הג'לטין במים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים גם את הג'לטין. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת ומוקצפת היטב. מוסיפים את גרידת התפוז.
3. מזליפים את הקצף על גבי עוגיות באופן הבא: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגייה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג. מרחיקים מעט את הפיה מהעוגייה לקבלת השפיץ של הקרמבו. חוזרים על

הפעולה עם שאר העוגיות ומכניסים למספר דקות למקפיא.
4. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולד (כשהמילוי למטה).
5. שומרים בקירור עד ההגשה. אוכלים ומצטערים על כל השנים שבזבזנו על קרמבו מהמכולת.


קרמבו הפוך

קרמבו ממולא בקציפת שוקולד-אגוזים קלילה, מצופה שוקולד לבן.

לציפוי
300 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה

למלית
5 חלבונים
½ כוס סוכר
½ מכל ממרח "נוטלה"
20 עוגיות אגוזים עגולות

הכנה
1. מכינים את הקצף כמו במתכון הקודם.
2. מערבבים את הממרח עם שליש מהקצף כדי "לרכך" אותו. אם הממרח קשה במיוחד אפשר להכניס אותו לחצי דקה למיקרוגל (רק בלי נייר הכסף שמכסה אותו!).
3. מקפלים בזהירות את שאר הקצף ומכניסים למקרר לדקה. מזליפים על העוגיות ומחזירים למקרר.
4. טובלים בציפוי ומקררים עד ההגשה. אוכלים ותוהים אם לגלות לשכנה שהמוס מבוסס בכלל על "נוטלה".

קרמבו פקאן-שוקו-בננה

לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם פקאן סיני, קצוץ דק

למילוי
6 חלבונים
½ כוס סוכר
2 בננות בשלות
1 כף ג'לטין
2 כפות מים
20 עוגיות חמאה עגולות

הכנה
1. מכינים את הקצף כמו במתכון הראשון, פרט לג'לטין.
2. במעבד מזון מרסקים את הבננות עם המים והג'לטין עד לקבלת עיסה חלקה ורכה. אם העיסה עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף מים.
3. מערבבים שליש מכמות הקצף עם עיסת הבננות ומקפלים בעדינות פנימה את שאר הקצף.
4. מזליפים את הקצף על גבי העוגיות. אם הקצף לא יציב מספיק ניתן לקרר אותו כעשר דקות במקרר.
5. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול.
6. טובלים את הקרמבואים בשוקולד ומצפים בפקאן הקצוץ. טועמים ונזכרים בפעם האחרונה שאכלתם ארטיק שוקו-בננה.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
     תגובות
 
ללא נושא
אני,   19/10/2013 10:49:43
ביצים חיותתת?????????!!!!!!
תגובה לתגובה
קרמבו הכי טעים
קרמבויאמיאמ, רמת הגולן  14/09/2013 21:35:01
הקרמבו הזה פשוט טעייייייים
תגובה לתגובה
קרמבו הפוך
סודי ביותר, אשדוד טו  01/11/2012 22:30:21
קרבמו הפוך כלומר השוקלד השחור שהוא מצופה על הקרמבו אז הוא הפך להיות שוקולד לבן ומה הקצפת הלבנה שהייתה בפנים נהפכה לקצפת שחורה אם זה נכון שמנהל האתר יכתוב לי מחר על הבוקר אם זה נכון אם לא תתכתוב זה אומר שזה לא נכון בברכה
תגובה לתגובה
קרמבו
, הרצליה  18/03/2012 10:22:04
יאללה גם כן דוגמנית איזה גוקים כל המיצרכים פו מול הפנים שלך יאללה גם כן דוגמנית את לדעתי דומה לגולדה מאיר! חח
תגובה לתגובה
מממממ ייאמי
,   03/11/2008 23:35:41
אני אנסה להכין למרות שאחרי ההכנה אני יודעת שאני אעדיף לקנות מהחנות..

מממממ ייאמי :)
תגובה לתגובה
מממ...קרמבו!!
, אשקלון  01/10/2008 21:24:43
אני לא כל כך מבינה את האנשים שלא אוהבים קרמבו אבל זה המאכל האהוב עליי ביותר
וכדי להכין קרמבו צריך תבנית עגולה לא?..אני ממש רוצה להכין את בדיוק אבל אני יודעת
שזה לא ייצא כמו שאני רוצה
בכל אופן תודה למי שהמציא את הקרמבו ואולי אני אמשיך לקנות מהחנות...
תגובה לתגובה
  
+ אני בדיוק כזאת!חחח...
, באר -שבע, 01/10/2008 21:29:23
גם אני אוהבת קרמבואים!
אבל אני חושבת שאני אכין אותם לבד אם זה ייצא לי בהתחלה טוב ...XD
תגובה לתגובה
קרמבו
,   04/01/2008 15:28:45
הכי בא לי קרמבו של הפקאן..
תגובה לתגובה
  
+ איכסה!
, פתח- תקווה..שווה..לא?, 01/10/2008 21:31:47
מזה בכלל פקאן?הכי טעים וניל
אבל כל אחד והטעם שלו.
תגובה לתגובה
  
+ קרמבו מזרחי
, רמלה, 20/11/2010 12:55:04
אני מכינה קרמבו עם טחינה וסחוג וזה מצופה שוקולד משהו משהו
תגובה לתגובה
  
+ ללא נושא
, , 21/10/2011 13:33:25
איווווו !! טחינה וסחוג בקרמבו עם שוקולד ועוגייה ?!
תגובה לתגובה
  
+ איכסה קרמבו סתם משמין אני כדוגמנית לא אוכלת דברים כאלה ולא ממליצה גם לכם שמעתי שעושים את זה עם גוקים חחח.ח.
, גכעיח, 10/01/2012 13:34:39

תגובה לתגובה
+ בחדמ
, בת ים, 21/02/2011 15:53:35

תגובה לתגובה
  
+ ךשלכ;
, ןחגרךכ, 21/02/2011 15:54:51
אייייייייייייוווווווווווווו! סחוג?! מה את פוסטמה?!
תגובה לתגובה
 
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
אקדמיה לסקס
הורות וילדים
בריאות
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  מפת האתר |  ארכיון כתבות |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות           site by InterPro magicnet          עיצוב: סטודיו Symbols