הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל מנה ראשונה
פילה סלמון ברוטב פסטיס

מתכון פילה סלמון במעטפת דפי אורז ברוטב פסטיס לצד ביצי שליו עלומות באדיבות השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* בריאות וגורמה במנה אחת
* סיגר חצילים ועגבניות
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

מתכונים עם רימונים

מבחר מתכוני מנות ראשונות מעניינות  וקלות להכנה עם רימונים. בליצ'ס, טבולה, סלט ולקינוח מתכון לשמפניית רימונים. בתיאבון
מאת:
12/09/2007

הרימונים מזוהים יותר מכל עם ראש השנה, כיוון שהם מבשילים שבועות מספר לפני החג, כיום הפרי לזמין ברוב חודשי החורף. "טרי בריא", יצרני מוצרים על בסיס גרעיני רימון, ממליצים על מספר מתכוני  רימונים  קלים להכנה   

בלינצ'ס עם סלמון, שמנת ורימונים

מצרכים לבלינצ'ס
1 כף שמרים יבשים אקטיביים מהירי פעולה
3/4 כוס מים חמים (40-46 מעלות צלסיוס)
1 כף דבש
1 כוס קמח מלא
1/4 כוס קמח רב שימושי
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות חמאה מומסת, כולל חמאה לשימון המחבת
2 ביצים גדולות, מופרדות

מצרכים לציפוי
1 כוס שמנת חמוצה או שמנת טרייה
100 גרם סלמון מעושן
1/3 כוס גרעיני רימונים

ערבבו את השמרים, המים החמים והדבש בקערה. הניחו לתערובת במשך 5 דקות – היא אמורה להקציף.

בעזרת כף עץ, הוסיפו ובחשו לתוך התערובת את הקמח המלא, הקמח הרב שימושי, השמנת החמוצה, החמאה המומסת (ודאו כי היא התקררה) והחלמונים. ערבבו היטב. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לה למשך 30 דקות. המשטח אמור לבעבע והתערובת תתפח מעט.

הקציפו את החלבונים עם מלח עד שיתקשו. הוסיפו ובחשו אותם בעדינות לתוך תערובת הקמח לאחר שחלפו 30 הדקות.

חממו מחבת גדולה בחום בינוני והוסיפו 1-2 כפות חמאה. כאשר המחבת מתחילה לתסוס, העבירו את התערובת למחבת באמצעות כפית. השתמשו בגב הכפית כדי לעגל את התערובת עד שייווצר עיגול של 38-50 מילימטר. לאחר שהבלינצ'ס נחרכו לגמרי בצידם התחתון, היפכו אותם ובשלו אותם פעם נוספת עד שיזהיבו. הניחו את הבלינצ'ס בערימה על צלחת גדולה, כסו אותם בנייר כסף ושימרו אותם חמים עד להגשה.

חיתכו את הסלמון לחתיכות קטנות מאוד. הניחו חתיכה אחת על כל בלינצ'ס וכסו אותם ב-1/2 כפית של שמנת חמוצה. ביזקו מלמעלה מעט גרעיני רימונים. 

זהו מתאבן נפלא, במיוחד אם מגישים אותו בתוספת שמפניית רימונים.


טבולה רימונים

מצרכים
1/2 כוס גרגירי בורגול מובחרים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/3 כוס אגוזי מלך כתושים
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים וטריים
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום
1/4 כוס גרעיני רימונים

בררו את גרגירי הבורגול ושיטפו אותם. סחטו אותם בידיים עד שיתייבשו ושימו אותם בקערה קטנה. הוסיפו את מיץ הלימון והניחו לתערובת למשך 45 דקות. (מיץ הלימון ינפח את הגרגירים וגם יוסיף טעם נפלא, אבל ניתן להשתמש גם במים רותחים).

בקערה נפרדת, ערבבו את אגוזי המלך הקצוצים, את הפטרוזיליה ואת עלי הנענע. הוסיפו את המלח והפלפל.

לאחר שגרגירי הבורגול ספגו את כל מיץ הלימון ואינם יבשים עוד, הוסיפו אותם לאגוזי המלך ולעלי הנענע. בחשו היטב והוסיפו את גרעיני הרימונים. כסו את

הקערה ושימו אותה במקרר עד להגשה.


סלק עם אגוזי מלך, גבינת גורגונזולה וגרעיני רימונים

מצרכים

3-4 סלקים חתוכים
2 כפות שמן זית
1 צרור עלי ארוגולה (רוקט) שטופים וקרועים
1/2 כוס חתיכות אגוזי מלך
60 גרם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה (גבינה איטלקית)
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום
1/3 כוס גרעיני רימונים
רוטב ויניגרט רימונים

הוסיפו שמן זית לסלקים והניחו אותם בתוך סיר קטן. הכניסו את הסלקים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות צלסיוס וה וצלו אותם במשך 45 דקות. דיקרו את הסלקים בשיפוד. אם הסלק אינו מגלה התנגדות, סימן שהוא מוכן. הוציאו את הסלקים מהתנור, הניחו להם להתקרר, קלפו מהם את קליפותיהם וחיתכו אותם לרבעים. לאחר מכן חיתכו כל רבע לחצי.

הניחו את חתיכות אגוזי המלך על מחבת יבשה וטגנו אותם בחום בינוני עד שישחימו ויעלו ניחוח של אגוזים.

סדרו את הארוגולה בארבע צלחות. חלקו את הסלקים בין הצלחות, הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים, את חתיכות הגורגונזולה ואת גרעיני הרימונים. הזליפו מלמעלה מעט ויניגרט רימונים והגישו.


ויניגרט רימונים
5 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות תרכיז רימונים
2 כפות מיץ רימונים
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר
2 שיני שום
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי טעמכם

ערבבו את כל המצרכים בצנצנת. סיגרו את הצנצנת ונערו אותה היטב. שימרו את הצנצנת במקרר והביאו אותה לטמפרטורת החדר לפני השימוש.

ניתן להכין את מיץ הרימונים על ידי ערבוב גרעיני רימונים טריים בבלנדר. לאחר הערבוב יש למזוג את המיץ לכלי נפרד, לסנן אותו בעזרת מסננת ולאחסנו בצנצנת סגורה במקרר.

סלסת שומר, כוסברה ורימונים
1/2 פקעת שומר נקייה וקצוצה
1/4 כוס גרעיני רימונים
1/8 כוס עלי כוסברה טריים וקצוצים
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כפית חומץ בלסמי
1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום

ערבבו בקערה את השומר הקצוץ, את גרעיני הרימונים ואת הכוסברה.

טירפו בקערה אחרת את שמן הזית, השום, חומץ הבלסמי ומיץ הלימון. הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו שוב. לאחר מכן צקו את התערובת לקערת השומר. ערבבו היטב.

שמפניית רימונים

מצרכים

1 בקבוק שמפניה או יין נתזים חצי יבש
1/3 כוס גרעיני רימונים או יותר

כל שעליכם לעשות הוא למלא כמה כוסות שמפניה בשמפניה או ביין נתזים. לאחר מכן יש להוסיף מעט (או הרבה) גרעיני רימונים. חכו עד שהגרעינים יצופו למעלה והגישו לאורחים. הם יאהבו אותם!

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים