הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל מנה ראשונה
פילה סלמון ברוטב פסטיס

מתכון פילה סלמון במעטפת דפי אורז ברוטב פסטיס לצד ביצי שליו עלומות באדיבות השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* בריאות וגורמה במנה אחת
* סיגר חצילים ועגבניות
 
     
 
עוד באתר -
ארגוני נשים   |   קווי מצוקה   |   לוח אירועים   |   פסיפס האישה הישראלית   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
asimon180.jpg
    asimon120.jpg
 

מתכון לחומוס
מה דעתכן להכין חומוס בבית? לפניכן המתכון לחומוס של מסעדת "חומוס סעיד", בת"א. זה דורש התעסקות אך, כדאי לנסות
מאת:
10/01/2007

חומוס בדרך כלל קונים מוכן או מנגבים במסעדה. אך, האם ניסיתם פעם להכין חומוס בבית? לפניכן המתכון לחומוס של מסעדת "חומוס סעיד".

החומרים:
500 ג' גרגירי חומוס
250 ג' טחינה מוכנה
שמן זית
פטרוזיליה
לימון
מלח

ההכנה:
1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך שמונה שעות.
2. מנקים את גרגירי החומוס מאבנים ולכלוכים.
3. לאחר ההשרייה, מבשלים את החומוס במשך שעה.
4. טוחנים חצי מהגרגירים וחצי משאירים בצד.
5. בקערה מערבבים את הגרגירים הטחונים עם טחינה, מים, מלח ולימון (לפי הטעם).
6. בעת ההגשה, מוסיפים למנה פטרוזיליה, שמן זית וגרגיר

ים שלמים.
7. בכדי להכין משאוושה, שמים בקערה את הגרגירים השלמים ואת הטחינה. מועכים את הגרגירים תוך כדי ערבוב עם הטחינה.

הערה: כשמשנים את כמויות הגרגירים כדאי לשים לב גם לאיזון בין הטחינה לחומוס. ניתן לשנות את היחס לפי הטעם

פול:
1. משרים את גרגירי הפול במשך 24 שעות במים.
2. שוטפים ומעבירים לסיר למשך לילה שלם.
3. שומרים בכלי נחושת כדי לשמור.
4. מגישים כתוספת לחומוס

חומוס סעיד", דרך מנחם בגין 120, תל אביב.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
     תגובות
 
להוסיף כ-חצי כפית כמון
,   03/04/2011 19:34:28
זה נותן טעם וארומה טובה. מומלץ גרגרי חומוס מזן בולגרי- שזה חומוס עם טעם משובח ויותר. הטחינות המומלצות הן: "סמל היונה", "אל ארז", "אל הילאל" או "בראכה" שזה אותו יצרן
תגובה לתגובה
דגשים להכנת חומוס שלא נכתבו:
,   12/07/2008 11:21:31
יש כמה כללים בסיסיים שאסור לשבור בהכנת חומוס:
1. השרייה: להחליף את המים לפחות פעם אחת במשך ההשרייה.
2. בישול: אם רוצים גרגרים לקישוט או משאושה, מוציאים את הכמות הרצויה בערך חצי שעה לפני סיום הבישול. אחרת הגרגרים יהיו רכים מידי ולא יהיו "יפים".
3. הדגש הכי חשוב הוא להוסיף את הטחינה בסוף אחרי שהחומוס נטחן/נכתש עם התבלינים והלימון. הטחינה מגיבה לחום ופוגעת במרקם של החומוס, לכן תוסיפו אותה כשהחומוס חמים ולא מייד אחרי הבישול.
תגובה לתגובה
  
+ ללא נושא
, , 06/01/2010 20:38:39

תגובה לתגובה
 
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
אקדמיה לסקס
הורות וילדים
בריאות
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  מפת האתר |  ארכיון כתבות |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות           site by InterPro magicnet          עיצוב: סטודיו Symbols