הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום החדשות שלנו
כנס: מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?

רק 15% מהכותבים בוויקיפדיה הן נשים. המטרה: לעלות את מספר הכותבות בוויקיפדיה ל-25% עד 2015.  אקדמיית ויקיפדיה ישראל החמישית תתקיים ביום ראשון, 2 ביוני 2013, תחת הכותרת: ''מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?''
כתבות נוספות
* פרס 'רוטשילד לחינוך'
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

מרכז נועה /נוהא לנשים וללימודי מגדר

מרכז נועה/נוהא לנשים וללימודי מיגדר בגעת חביבה מציע מגוון קורסים וסדנאות לנשים יהודיות וערביות. המשתתפות חוות פגישה מחודשת עם הקול שאבד או היטשטש במשך השנים. הן מסתכלות על המקום בו הן נמצאות, איפה הן בוחרות ואיפה הן "נבחרות" לבצע תפקידים מסוימים בחברה, אומרת מרים דגן, מנהלת המרכז
מאת: שירה כהן
19/11/2006

ה"מרכז היהודי ערבי לשלום"  בגבעת חביבה פועל כבר משנת 1963 להעמקת המהות הדמוקרטית וזכויות האזרח בישראל ומפעיל מגוון רחב של קורסים סדנאות ותוכניות המקדמות ערכים אלו. במסגרת המרכז פועל מסוף שנות ה-90  "מרכז נועה /נוהא לנשים וללימודי מגדר" המקיים מגוון תוכניות להעצמת נשים ולהגברת מעורבותן בקהילה. מרים דגן. ילידת צרפת שעלתה לארץ לפני למעלה מעשרים שנה, בעלת תואר שני במתמטיקה חייה בזוגיות שנייה ולה ארבעה ילדים  מנהלת את המרכז מאז הקמתו.

איך הגעת לעיסוק בנשים ומגדר?
ראיתי שהמתמטיקה, תחום שהיה לי קל ללמוד ולהתפתח בו לא מספקת אותי וחיפשתי כיוונים. במסגרת העבודה שלי בגבעת חביבה שהחלה בתחום של יחסי יהודים וערבים הוחלט להקים פרויקט ספציפי לנשים ובאתי עם יוזמה לפרויקט שיתמקד בהעצמת נשים בקהילה.  
 
איך הקמת את המרכז?
המרכז החל מפרויקט אחד, קורס נשים בקהילה המיועד לעובדות סוציאליות, עובדות קהילתיות ונשים מתנדבות ופעילות מישובים יהודיים וערביים. כיום נפתח המחזור השמיני של תכנית דו-שנתית זו הפועלת במתכונת של פעם בשבוע. התוכנית מכשירה נשים, במטרה לבנות וליישם פרויקטים קהילתיים לנשים בישובים. התכנית כוללת סדנאות להעצמת נשים, הרצאות עיוניות בנושאי מגדר והכשרה מעשית למתן מענה לצרכים הספציפיים שעולים ביישובים בהם פועלות הנשים.

מדוע יש צורך בהעצמת נשים?
אנו יוצאות מתוך נקודת הנחה שנשים כקולקטיב הן ציבור המדוכא באופנים רבים בין אם במשפחה, בעבודה ובכל הקשר בו הן פועלות. מחקרים מראים שבתהליך ההתבגרות עוברת הנערה (שהופכת לאישה) תהליך של השתקה של הקול שלה. אם קודם הנערה הייתה חופשייה יחסית לבטא את רצונותיה בשלב מסוים היא מפנימה ערכים חברתיים לפיהם כאישה אסור לה לבטא כעס, תחרותיות וסמכות, אסור לה לצעוק ועליה להעמיד את המשפחה בראש סדרי העדיפויות  קודם לצרכים שלה. כתוצאה מכך נשים מפתחות הערכה עצמית נמוכה וארסנל הכלים שלהן להצלחה בקריירה מראש מצומצם יותר.
 
את יכולה לתת דוגמא?
נפגשתי היום עם מישהי שהציגה את עצמה בשמה הפרטי וספרה לי כמה ילדים יש לה ורק כשהחלפנו כרטיסי ביקור ראיתי שיש לה תואר דוקטור...גבר מראש היה מציג את עצמו כדוקטור ושם במרכז את הכשרתו המקצועית.
   
מה עובר על המשתתפות בקורס נשים בקהילה?
המשתתפות חוות פגישה מחודשת עם הקול שאבד או היטשטש במשך השנים. הן מסתכלות על המקום בו הן נמצאות איפה הן ב

וחרות ואיפה הן "נבחרות"  לבצע תפקידים מסוימים כמו הקמת משפחה (בארץ להבדיל מאירופה לאישה אין זכות קיום אם אין לה ילדים), עד כמה הן שלמות עם מה שהן עושות, עד כמה הן חופשיות להביע את דעתן ולא לבטל את עצמן כשהן עומדות מול סמכות כמו בן הזוג , הרופא או מנהל הבנק. מבחינה זו נשים נושאות איתן סוג של "נכות" הדומה לקיצור הרגליים של הנשים הסיניות.
ה"נכות" הזאת עלולה להיות מסוכנת. בלידה האחרונה שלי כשהיו לי צירים והרופא, פרופסור מכובד במחלקה, אמר לי מתוך הסתכלות על המכשיר שמראה את עצמת הציר שאין לי צירי לידה  כמעט וקיבלתי את דעתו וחשבתי שאני מדמיינת. בזכות רופאה אחרת שהכרתי ואשר פניתי אליה שתבדוק אותי, הבינו שצדקתי ואני קרובה ללידה.

לאן מוביל התהליך הזה את הנשים?
המשתתפות מגלות שהתסכולים אותן הן חוות משותפים גם לנשים אחרות ואז הן מפתחות ראיה ביקורתית ומודעת על החברה. מתוך ראיה מחודשת זו הן לומדות ליצור אלטרנטיבה לערכים הגבריים הן באופן בו הן מתייחסות לעצמן והן בדרך שבה הן מיישמות זאת בקהילה.
 
איך מתבצע היישום בקהילה?
זה מתבטא  בעיקר בסגנון הניהול. מרגע שנשים מגלות שיש אלטרנטיבה לתפיסה שאם אחד מנצח אחד מפסיד או אם יש למישהו כוח זה אומר שלשני יש פחות כוח, קל להן לראות את היתרון של יישום ערכים "נשיים" כמו שיתוף פעולה וסולידאריות חברתית ומתוך כך ליצור סיטואציות של win-win.
פרוש הדבר שאת לא חייבת להיות סמכותית במובן הגברי או המצו'איסטי שיש למונח, כדי להיות מנהלת טובה ומנהיגה בקהילה, במשפחה ובכל מקום שבו תבחרי.

איזה פרוייקטים נוספים מציע המרכז?
יש לנו פרוייקט לקהילת נשות עסקים מעורבת של יהודיות וערביות. זה קורס שנמשך שנה פעם בשבוע. במהך הקורס, הנשים עוברות סדנאות להעצמה אישית, סדנאות עסקיות וייעוץ אישי לכל משתתפת. בנוסף נוצרים שיתופי פעולה בין הנשים כמו שיווק ופרסום הדדיים, התארגנות משותפת לקניית שירותים חיצוניים כמו רואה חשבון כדי להשיג מחירים זולים יותר וכמובן יש יכולת להתייעץ ולתמוך זו בזו דבר שהוא מאד חשוב ומשמעותי עבור המשתתפות.

המרכז מקיים קורסים וסדנאות נוספים, אתן מוזמנות להיכנס לאתר "המרכז היהודי ערבי גבעת חביבה" http://www.givathaviva.org.il

 

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
את מי שאת את מי שאת
הואגינה שוברת טאבו הואגינה שוברת טאבו
עדי קול סוגרת פערים בידע עדי קול סוגרת פערים בידע
אין גירושין ללא גישור מקדים אין גירושין ללא גישור מקדים
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים