הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
דרך חיים אוכל
 |  מנה ראשונה  |  מנה עיקרית  |  קינוחים  |  יין ואלכוהול
פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן

מתכון פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן של השף מיקי סויסה
כתבות נוספות
* סיגר חצילים ועגבניות
* בריאות וגורמה במנה אחת
* מתכון פילה עגל
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

מטבח וינאי

110 מתכונים וינאיים אותנטיים, כולל המתכון המפורסם לשניצל וינאי וגם קצת על התרבות הוינאית בארץ. 'מטבח וינאי' ספר בישול של תמר ויקס לרר. ספר מוקפד, איכותי, נוסטלגי ועשוי באהבה. וגם - מתכון לחביתה קרועה ה- קייזרשמרן
מאת: מור גבריאל
26/06/2013
נתחיל במשחק אסוציאציה קצר. כשאומרים לכם אוכל וינאי -  מה המאכל הראשון שעולה לכם בראש? אני מניחה שאצל רובכם זה – שניצל. 
אין כמעט בית שלא מטגנים בו שניצלים. הילדים והבוגרים כאחד אוהבים אותו. אנחנו מכינים אותו בדרך כלל עבה, אבל השניצל הוינאי במקור הוא דק, דק.
אבל האם רק השניצל הוא הלהיט במטבח הוינאי? ממש לא. כאחת שגדלה בבית אוסטרו-הונגרי אני יכולה להעיד שמבחר המאכלים האוסטריים ומבחר העוגות והטורטים, דוגמת הסאכר טורט המפורסם, הוא מגוון וטעים ביותר.
לאחרונה יצא לאור ספר בישול בשם "מטבח וינאי", שמאגד בתוכו 110 מתכונים אותנטיים. את הספר הוציאה תמר ויקס לרר שאיגדה יחד את המתכונים של משפחת אביה יליד וינה. זהו ספר אסתטי מוקפד מבחינת תוכנו, צורתו ואיכותו.
בנוסף למתכונים תמצאו בספר פרק על  התרבות הוינאית שניסו לשמר בארץ, על המנהגים השירים והדקלומים שכל "יקה" מכיר. 
"הספר נועד לשמר תרבות שונה ונכחדת ובעיקר מאכלים שמזכירים זיכרונות נעימים", אומרת ויקס לרר וממשיכה לספר. 

איך נולד הספר?
"הרעיון לאגד את המתכונים של משפחת אבי (יליד וינה/אוסטריה) עלה מזמן אך היה בגדר פנטסיה, כשרציתי לסדר את כל המתכונים והמאכלים המסורתיים שסבי,סבתי הורי ואני הכנו ועדיין מכינים אותם. כדי להעניק להורי מתנה וכדי להשאיר לילדי  מזכרת.
לפני 3 שנים בערך התחלתי לעבוד על ה"פרויקט". היו המון רגעי ייאוש במהלך העבודה שנעשתה על ידי. בישלתי את כל המתכונים שבספר, קניית אביזרים לרקע, כמויות של פרודוקטים, צלחות סכו"ם ועוד..ימי צילום ארוכים שהתחילו משעות הבוקר המאד מוקדמות וצולמו בסלון ביתי הקטן, אך קיבלתי תמיכה אדירה משותפי לחיים, ברוך. בנוסף עבדתי עם אנשים נהדרים ומוכשרים  וזה ניכר בתוצאה הסופית – הספר נעשה עם המון אהבה".

סבא גוסטב
הספר נולד לא מעט בזכות סבא גוסטב.
"סבי, גוסטב ויקס, היה שחקן כדורגל בהכח וינה בתקופה הטובה שלה וגם הפך למנהל הקבוצה לאחר מכן,
סיפור עלייתו של אבי לארץ, לא היה פשוט משום גילו הרך (5) לא רצו להעלותו ב"עליית הנוער" וסבתי סיציליה, הלכה להנרייטה סולד ואיימה להכניסו למנזר. וכך הוא צורף לעלייה זו.
הוא עלה לבד (ללא הוריו) אביו מסר אותו בתחנת הרכבת בוינה לזוג סטודנטים צעירים והם ליוו אותו
עד הגיעו לארץ.
בהגיעו לארץ צורף למוסדות של עליית הנוער ושהה בתנאי פנימייה ב"אהבה" ובבית ילדים באזור 
השרון, למרות גילו הרך.  בעיני זה לא מובן איך ילד צעיר גדל
רחוק מהוריו כל ילדותו, אבל כנראה שהתקופה איפשרה זאת (הוא עלה בעלייה החמישית).
כשסבי (האופפה שלי) גוסטב ויקס היה טבח בצבא הבריטי ובקום המדינה פתח מסעדה  בתל ליטוינסקי    (תל השומר) שהייתה מוכרת מאד ואהובה מאד, בקרב רופאי בית החולים שנהגו לאכול אצלו בקביעות.
השניצלים הענקיים שלו ופניו הקורנות טוב, היו שם דבר בתל השומר. אבי הצטרף אליו בתחילת שנות ה70 והפך את המקום לסטיקייה. וכך את האהבה לאוכל קיבלתי ממנו מסבתי (אוממה) מאבי ואמי שולמית וחנן ויקס ,שגרים עד היום במקום הולדתי, מושב גנות".

מתכון קייזרשמרן
ביקשתי מתמר מתכון. לפניכן מתכון ל'חביתה קרועה' – קייזרשמרן Kaiserschmarren -  

המרכיבים
½ ליטר חלב (2 כוסות)
250 גרם קמח ( ¾1 כוס בערך )
4 חלמונים
60 גרם סוכר ( ¼ כוס בערך)
קורט מלח
80 גרם חמאה 
4 חלבונים מוקצפים לקצף יציב
1/3 כוס צימוקים שחורים, מושרים כשעה בברנדי 
אבקת סוכר לבזיקה על החביתית

אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים: חלמונים, חלב, קמח, סוכר ומלח,
עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
מסננים את הצימוקים מהברנדי, מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות. 
ממיסים במחבת גדולה, את החמאה.
כשהחמאה נמסה, מכניסים למחבת את התערובת, בגובה 1-½ ס"מ.
מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות בערך עד שהחביתית מעט יציבה.
הופכים בזהירות .
בעזרת 2 מזלגות "קורעים" את החביתית לחתיכות בינוניות (של 1 ס"מ בערך ).
מוסיפים לטגן עוד כחצי דקה.
מסירים מהאש ומגישים חם בצלחת גדולה ושטוחה.
בוזקים אבקת סוכר בנדיבות.

ונהנים.
* ממשיכים לטגן באותה הצורה עד שכל הבלילה מוכנה.

תמר ויקס לרר
תמר ויקס לרר, נשואה+3. היא מאפרת מקצועית  כבר 24 שנים, ומתנדבת באיפור חולות סרטן בבתי-חולים מטעם האגודה למלחמה בסרטן. מתגוררת ביבנה.

____________________________
מטבח וינאי, תמר ויקס לרר, צלם המתכונים -מורן זית. מחיר 160 ש"ח. ניתן לרכוש את הספר ישירות מתמר ויקס לרר בלבד.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים