הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל קינוחים
מתכון כיסוני שוקולד

מתכון כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס של השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* עוגת דבש שיכורה
* פנקוטה סילאן
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

פאי ריקוטה עם פירות העונה

פאי טעים ומיוחד ממטבחם של השפים הקונדיטורים גלית והנס ברטלה. שילוב בין המרקם העדין והיציב של גבינת הריקוטה לניחוחות התפוז והלימון, מתיקות האגסים והתותים
מאת: באדיבות מחלבות גד
24/05/2012
חומרים לתבנית פאי בקוטר 26:

לתחתית הקראמבלס
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל

לסירופ
5 אגסים קלופים, מגולענים וחצויים
200 גרם תותי שדה טריים שטופים ונקיים מרוסקים בבלנדר
300 מ"ל מים
250 גרם סוכר
כף מיץ לימון

למלית גבינה
500 גרם גבינת ריקוטה גד
250 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
5 חלמונים
5 חלבונים
קליפה מגוררת של חצי לימון
קליפה מגוררת של חצי תפוז
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

להכנת תחתית הקראמבלס
מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל במהירות איטית במשך דקה. מגרדים היטב את התחתית ודופן הקערה, מוסיפים את הקמח ושוב מערבלים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר. 

להכנת האגסים בסירופ
יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות.<
/div>

להכנת המלית 
טוחנים במעבד מזון את הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים,  גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה. מצפים את תחתית התבנית בשכבה אחידה וצפופה של פירורי הקראמבלס (ושומרים מעט בצד כדי לפזר על העוגה). 
מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין. מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. יוצקים את מלית הריקוטה ומשטחים. מסננים את האגסים ומסדרים אותם על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-35 דקות. מצננים לפני ההגשה.

הסודות מאחורי עוגת גבינה המנצחת
השתמשו בגבינה יציבה במרקמה ואם צריך סננו אותה מנוזלים מיותרים. כשאתם מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת, עשו זאת בתנועות מדודות וחסכוניות כדי לשמור את בועות האוויר שבקצף ולקבל עוגה אוורירית וקלילה. הכניסו לתנור האפייה צלוחית חסינת חום מלאה במים. האדים יוסיפו לחות ורכות לעוגה.

אם אין תותים: החליפו את התותים שבמתכון בכמות דומה של פירות יער קפואים שזמינים כיום כמעט בכל מרכול. 


 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים