הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל מנה עיקרית
מתכון חזה מולארד

מתכון חזה מולארד על מצע קונפי בצלי שלוט וקינואה אדומה של השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* רול אנטריקוט
* פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

צילום: דן פרץ

מתכוני דגים לחג

פילה בורי אפוי עם תבלינים מרוקאים, מוסר ים צרוב, פילה דניס אפוי בנוסח הדייגים בלבנון, לוקוס אפוי עם עגבניות וקרם חציל ונתח פילה סלמון צרוב במחבת מבחר מתכוני דגים לחג של השף  צ'רלי פדידה
מאת: השף צ'רלי פדידה, ממסעדת השף Olive Leaf
24/05/2012
פילה בורי אפוי עם תבלינים מרוקאים מוגש עם סלט ארטישוק ורוקט

חומרים (4 מנות)
8 פילה בורי נקיים מאדרות וקשקשים 
1 כפית פפריקה מעושנת 
¼ כפית פפריקה חריפה 
½ כפית כורכום 
½ כפית כמון טרי טחון 
½ 1 כפיות מלח
8 כפות שמן זית 
2 שיני שום קצוץ דק דק 

חומרים לסלט
8 תחתיות ארטישוק או לבבות ארטישוק מה שאוהבים חתוכים לגודל רצוי
1 עגבנייה חתוכה לקוביות (אני אוהב ללא קליפה )
150 גר' רוקט צעיר 
מיץ לימון מלימון אחד 
8 כפות שמן זית 
מלח ופלפל לבן לפי הטעם 

אופן הכנת הדגים
מערבבים את התבלינים והשום ומוסיפים שמן זית.
מורחים את הדגים בתערובת התבלינים ומכניסים למקרר לספיגת טעמים לכ 20 דקות 
מניחים על תבנית אפייה נייר פרגמנט מיוחד לאפייה ומסדרים 4  נתחים של פילה דג  אחד ליד השני כאשר עור הדג מופנה לכוון המגש.
על גבי נתחי הפילה דג מסדרים את ארבעת הפילטים הנותרים כאשר עור הדג מופנה לכוון מעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות.

אופן הכנת הסלט
אופן הכנת סלט ארטישוק מתובל בלימון ושמן זית 
את הארטישוק מכניסים לחליטה במים רותחים למשך 3 דקות ומעבירים מייד למי קרח 
חותכים את הארטישוק לגודל הרצוי ומוסיפים עגבניות קוביות, רוקט צעיר, מיץ לימון, מלח, פלפל לבן ושמן זית, מערבבים היטב ומניחים במרכז צלחת ההגשה.
כאשר הדג מוכן מוציאים מהתנור ומניחים על גבי הסלט.

buri.jpg
בורי אפוי  צילום: דן פרץ

מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' אדמוניה

חומרים (4 מנות)
600 גר' פילה מוסר מחולק ל- 4 מנות של 150 ג' כל מנה
20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות המקוררים במי קרח (כדי לשמור על צבעם ירוק עז)
4 כפות שמן זית לטיגון הדג
½ שן שום קצוצה
מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם

חומרים לסלסלת אדמוניות
4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
1 לימון סחוט
8 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הדג
מחממים מחבת קרמית מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות , הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל 2 דקות נוספות, מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.
אופן הכנת האספרגוסים
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום ומטגנים ל 10 שניות, מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש

אופן הכנת סלסת אדמוניות
מערבבים בקערה קוביות עגבניות, סלרי, ריחן, מיץ לימון ושמן זית.
מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.
רוטב זה מתאים לבשרים, לבעלי כנף שהוכנו על גריל וצרובים במחבת, רוטב מרענן שמשדרג את המנה.

musar.jpg

פילה דניס אפוי בתנור עם עשבי תיבול בנוסח הדייגים בלבנון, מוגש עם תפוחי אדמה ננסיים צלויים עם כורכום ובצל מטוגן (סידייה)

חומרים (4 מנות)
8 פילה דניס נקיים מקשקשים ואדרות (עצמות)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף עירית קצוצה
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לבצל
4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
כפית כורכום
½ כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לתפוחי אדמה
32 תפוחי אדמה ננסיים
½ כפית כורכום
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
הכנת הדג מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הדג על מגש אפיה, כאשר עור הדג מופנה כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות.
הכנת הבצל מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים תוך כדי את התבלינים בסוף הטיגון , לבסוף מוסיפים מעט מלח .
הכנת תפוחי האדמה מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית אפיה. אופים בתנור בטמ"פ של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות. 
המלצה: את הדגים מומלץ להגיש על הבצל המטוגן.

sidiia.JPG
דניס אפוי בתנור צילום: טל אגסי

נתח פילה סלמון צרוב במחבת, בוקצו'י אפוי עם תפוזים וזנגביל

חומרים (4 מנות)
800 ג' סלמון חתוך ל-4 מנות של 200 ג' כל אחת 
2 יח' בוקצו'י חצויים -2
½ תפוז 
½ לימון 
8 כפות שמן זית 
1 כף זנגביל קצוץ
מלח, פלפל 
½ כוס יין לבן
1 שן שום פרוסה 

אופן ההכנה
הכנת הבוקצוי את הבוקצוי חותכים לחצי ומבשלים כ-5 דקות במים רותחים ומוציאים למי קרח. 
מניחים במגש אפיה עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים.  

אופן הכנת הדגים
לוקחים 4 מנות של סלמון טרי נקי אדרות וקשקשים ממליחים ומפלפלים ומיד צורבים עם שמן זית במחבת כאשר מתחילים מצד העור, לאחר צריבה של 4 דקות על להבה בינונית מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה.
מוסיפים אל אותה מחבת שן שום פרוסה, זנגביל זסטים של לימון ותפוז, יין לבן ומיץ מחצי תפוז וחצי לימון, כאשר כל הנוזלים רותחים בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצוי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומגישים.

salmon.jpg
סלמון צרוב  צילום:דן פרץ

לוקוס אפוי עם עגבניות שרי, שום, קורנית, שמן זית, קרם חציל, סלסת זיתים סורים וכוסברה

חומרים לדגים (4 מנות)
800 גר' פילה לוקוס נקי מאדרות
16 עגבניות שרי קלופות וחתוכות לפילה עגבנייה
½ כפית קורנית קצוצה
2 שיני שום קצוצות
8 כפות שמן זית

חומרים לסלסת זיתים
8 זיתים סורים מגולענים וקצוצים
¼ צרור כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
חומרים לקרם חציל
2 חצילים בינוניים
1 שן שום קצוצה
6 כפות שמן זית
מיץ לימון מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה של קרם החציל
את החצילים מניחים על אש גלויה ושורפים מכל הצדדים עד אשר החציל הופך רך.
מוציאים מהאש וקולפים את החציל מקליפתו ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, תבלינים, שמן זית ושום, טוחנים עד לקבל קרם אחיד וחלק.

אופן ההכנה של הדג
הכנת הדג חותכים פילה לוקוס למנות של 200 גר' כל אחת, מתבלים במלח ופלפל. מתבלים את פילה עם עגבניות השרי , מלח, פלפל, קורנית ושמן זית ומסדרים על גבי הדג בצורה של קשקשים. מניחים על גבי מגש עם נייר פרגמנט ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך -12-15 דקות.
הכנת סלסת הזיתים מערבבים את כל המצרכים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים